Mangpaat Balingbing Wuluh Kanggo Kasehatan

By | 26/01/2016

Mangpaat Balingbing Wuluh Kanggo Kasehatan – Aya nu apal naon eta balingbing wuluh?? Balingbing wuluh nyaeta salah-sahiji pepelakan kalawan buah lonjong anu ngabogaan rasa haseum kacida anu sok dijantenkeun bahan pasakan sadidinten. Nanging salain eta oge, balingbing wuluh teh sok dimangpaatkeun janten sababaraha ubar tradisional kangge ngdamangkeun panyakit. Naon wae atuh kandungan dina buah balingbing wuluh teh ??

Mangpaat Balingbing Wuluh Kanggo Kasehatan

Mangpaat Balingbing Wuluh Kanggo Kasehatan

Mangpaat balingbing wuluh tiasa benang minangka buah-buahan penghasil vitamin C sarta oge dipake minangka ubar tradisional saperti cikur, koneng atanapi temulawak. Balingbing wuluh ngagaduhan kandungan nutrisi anu sae kangge kasehatan diantawisna nyaeta Glukosid, tanin, asam format, peroksida, saponin, kalsium oksalat, sulfur sarta kalium sitrat. Dina kabeh pepelakan balingbing wuluh tiasa dijadikeun ubar panyakit ti mimiti daun, buah jeung batangna.

Balingbing wuluh anu sok biasa dianggo ubar teh nyaeta haturan daun, buah jeung kembangnya. Kanggo haturan kembang biasana sok dimangpaatkeun kanggo ngubaran panyakit batuk sarta sariawan. Nanging salain ti eta, Daun buah Balingbing wuluh oge sok dijadikeun ubar nyeuri beteung, gondongan, reumatik jeung sajabana. Tah lamun haturan buahnya mah tiasa dijadikeun ubar kanggo panyakit hampang nepi ka abot diantawisna tiasa ngubaran panyakit jarawat, panu, udur waos, sawiawan, gusi getihan, batuk rejan, diabetes, tekanan getih luhur, lumpuh, ngalancarkeun saluran cerna, ngaluruhkeun kiih sarta radang rektum.

Cara ngajieun ramuan balingbing wuluh jang rupa-rupa panyawat :

  • Kange ngubaran batuk :

Sadiakeun 3 balingbing wuluh anu beresih, sababaraha potong adas, gula sacukupna terus ditambahan cai sagelas. Terus asupkeun kabeh bahan eta di timkeun salila sababaraha jam. Saring make kaen terus dipisahkeun kanggo 2 kali nginum isuk-isuk jeung peuting minangka beteung dina kaayaan kosong.

  • Kange ngubaran batuk rejan :

Sadiakeun 10 buah balingbing wuluh anu beresih, ngagacel kalawan dua sendok cai uyah. Saterusna saring sarta ngaleueut dua kali sapoe.

  • Kangge ngubaran diabetes

6 buah balingbing wuluh dilembutkeun kaliwat direbus kalawan sagelas cai dugi rorodan palih na. Saring sarta ngaleueut dua kali sapoe. Zat asem anu kaeusi dina buah ieu ampuh pisan kanggo ngabantuan ngaleungitkeun sarta menekeun diabetes dina salira.

  • Kangge ngubaran jarawat

Balingbing wuluh oge sae pisan kanggo ngaleungitkeun sarta ngempeskeun jerawat anu hese leungit, Zat asem anu aya dina balingbing manawi bade mikeun efek sakedik udur kanggo jerawat aktip. Nanging kandungan antioksidan dina buah ieu tiasa ngabantuan ngerutkeun sarta nyamarkeun jerawat anu aya di beungeut.

  • Kangge ngalungsurkeun darah

Balingbing wuluh atos dipake ku balarea tradisional kanggo ngabantuan dina perkawis masalah ngalungsurkeun darah. Carana cekap gampil, Cekap kulub 3 buah balingbing kalawan 2 gelas cai dugi barobah kaayaan 1/2 gelas. Kaliwat ngaleueut saban dinten 1 kali dugi tekanan getih ngurangan.

  • Kangge ngubaran nyeuri waos

Efek balingbing wuluh kanggo ngabantuan meredakeun udur huntu kanggo samentara ampuh pisan. Carana cekap gampil yaktos kalawan menumbuk balingbing sarta nyimpen na dina huntu liangan.

Tah eta diantawisna kandungan, khasiat kalawan cara-cara ngubaran panyakit hampang nepi kanu beurat ku balingbing wuluh. Sakitu anu kapihatur mudah-mudahan aya mangpaatna kangge urang sadayana.

*Mangpaat Balingbing Wuluh Kanggo Kasehatan

Artikel lianna : sajuta mangpaat koneng kanggo kasehatan

Post by : www.suplemenpenambahnafsumakan.com

Tinggalkan Balasan

Alamat surel Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *